הרפתקה דוט קום

מציג פוסטים מחודש יולי, 2019

21 ביולי 2019 שמולה הרוכב סביב העולם, מסיים את אסיה

אמא רוסיה וערבות מונגוליה

סמיי היתה העיר האחרונה בה ביקרתי בקזחסטן. סיפור עצוב עבר על העיר הזו לפני עשרות שנים בתקופת האימפריה הסובייטית, עם הניסויים הגרעניים שהיו פה. נהניתי בעיר נעימה והאנשים המאוד סימפטיים בהשוואה לערים אחרות עד עתה.
מפה הצפנתי לעיר ברנאול ברוסיה. מעבר הגבול היה ללא בעיה מיוחדת והגעתי למוטל נחמד מאוד בברנאול. מראש ידעתי שאשהה פה יומיים, אך מזג האויר ההפכפך השאיר אותי לשלושה ימים וזה היה טוב. היה איתי פה רוכב גרמני שמטייל גם הוא דיבר אנגלית טובה, אז ארחנו אחד לשני חברה, יצאנו לאכול יחד ודיברנו הרבה (הוא יצא מברנאול יום לפני, למרות מזג האויר ורכב לצפון רוסיה ) אני במחשבותיי כבר חושב על מונגוליה, אך לא ידעתי עד כמה יפה הנתיב לשם העובר דרך הרי האלטאי, דרך משגעת במיוחד לרוכבי אופנוע. הנוף משגע, תוואי הדרך וגם מזג האויר היו מושלמים למעט הפיסגה שטמפרטורה שם היתה 3 מעלות. רכבתי לאיטי עם הרבה הפסקות שלושה ימים קסומים. לדעתי היפים ביותר עד עכשיו.


בגבול מונגוליה פגשתי בחמישה רוכבים צרפתיים. החלפנו חוויות. הכניסה למונגוליה עברה בסדר ולמזלי השתחררתי ראשון, הנפקתי ביטוח מונגולי ויצאתי לדרך בידיעה שפה מחכות לי רק דרכי עפר – אך להפתעתי, אחרי כ-20 ק״מ, פתאום כביש אספלט עד לעיר הקרובה אולגי. הנופים פה משגעים, המרחבים העצומים, הכפרים היושבים באמצע שום מקום, נותנים לך תחושה כמה אנחנו בני האדם ״קטנים״


מאולגי המשכתי לעיר חובד. גם כאן בידיעה מוקדמת כי מצפה לי איפשהו רק דרך עפר. אך שוב… כביש אספלט! בדרך פגשתי זוג ניוזילנדי (הגבר בן 72 ואשתו 65, אז מי שחושב שזה מאוחר מידי… אז לא!) הרוכבים לכיוון ההפוך ממני: ממזרח למערב. יצאו מיפן לאנגליה. שוחחנו די הרבה באמצע הדרך והם סיפרו שמחכה לי כ-200 ק״מ של דרך עפר בין אלטאי לבאיינחונגור עיר הממוקמת ממש באמצע מונגוליה. עכשיו אני מוכן. ואכן אחרי קילומטרים ספורים מהעיר אלטאי דרך העפר הופכת להיות שביל שהופך להיות הרבה שבילים…

ואני צריך לבחור באיזה מהם לרכב. כל עוד הכיוון נכון, לא ממש חשוב באיזה מהם תבחר. נתקלתי בדרך במעט מאוד תנועה. יש ומדי פעם הייתי שואל נהגים לראות האם אני בדרך הנכונה, כי החיווי במכשירי הניווט מיקם אותי הרחק מהכביש המסומן במפה. הדרך היתה די אתגרית, האופנוע, אני והציוד שוקלים למעלה מ-300 ק״ג. למזלי לא היו נפילות ויחד עם זאת, היה יום קשה. עד לקטע הזה, חוויתי את יום הרכיבה הארוך ביותר: 420 ק״מ שמתוכם כ- 200 ק״מ רכיבת שטח. לא היה קל.
בדרך לאולן בטר עצרתי גם בארבאיחאר המייצגת סדרת עיירות קטנות, טיפוסיות למנגוליה, הנופים שבדרך משתנים כל הזמן, פעם יותר ירוק, פעם אדום, חום על כל גווניו, אוהלי יורטים ועדרי בקר על סוגיו לאורך כל הדרך. פשוט נפלא. המונגולים שפגשתי היו אנשים נפלאים, למרות שלא היתה שפה משותפת, נוצר קשר והבנו אחד את השני. המונגולים נותנים כבוד לטבע ובמיוחד לאדמה. שמתי לב כי לאורך המסלול שלי במונגוליה אין כמעט אם בכלל גידולי אדמה.
הכניסה לעיר הבירה אולן בטר הייתה נוראית, עומסי תנועה שלא ראיתי בשום מקום אפילו לא אצלנו. הגעתי לאכסנייה ״אואסיס״ ם כוונה לשהות בה יומיים.

והמחשבות כבר בולדיווסטוק, בקצה הכי מזרחי של רוסיה הענקית. יומיים נחמדים ב״אואסיס״ מקום מפגש של כל סוגי המטיילים מכל קצות העולם. שווה! הרבה סיפורים וחוויות, רוכב ברזילאי ששהה פה הראה לי בפנקס שלו את התאריך בו יצא מברזיל: 24.4.2016 לא יאומן. הבחור בן 51, מטייל בכל העולם. בכל שנה מאחסן את האופנוע ביעד אליו הוא מגיע לחודש ויוצא לחופשת מולדת וחוזר חלילה, ניסה לשכנע אותי לרכב איתו למאגאדן (לא קרה)
התחלתי להצפין לכיוון העיר אולן אודה ברוסיה וככל שהצפנתי כך הנוף התחיל להיות ירוק יותר, עצים אותם לא ראיתי בדרום ובמזרח מונגוליה.

מעבר הגבול לרוסיה היה חלק והנה הגעתי לאולן אודה. מכאן יצאתי לקטע ארוך של 9 ימי רכיבה לולדיווסטוק. רוב הדרך הכביש היה טוב, למעט קטעי כביש בתיקונים. הנוף סביב הדרך ירוק מאד ועל הכביש אין תנועה רבה. עיקר הרכבים בהם נתקלתי היו משאיות תובלה. רכבתי במעין נסיעה מנהלתית רק כדי להגיע ליעד. בדרך העדפתי להכנס לכפרים למצוא מקום לישון ולא במוטלים שבצידי הדרך, כך יכולתי להכיר אנשים יותר מקרוב וזה מה שאכן קרה: למשל באחד המקומות הייתי צריך קשר לוויפיי כדי לבדוק מייל, אז נכנסתי לחנות ושאלתי האם יש פה וויפיי או איפה יש. היה שם בחור שכנראה הבין שאני קצת במצוקה, הזמין אותי לביתו וחיבר אותי לוייפיי, הכיר לי את משפחתו. דיברנו ארוכות, קיבלו את פני בכיבוד. היה נחמד.

ההגעה לולדיווסטוק הייתה די מרגשת, חבל שמזג האויר היה אפרורי וגשום.

התחלתי מייד בסידורי מעבר עם האופנוע במעבורת לדרום קוריאה
ההתארגנות על המעבורת הלכה חלק וביליתי בוולאדיווסטוק יומיים. כאן פגשתי די במקרה את הבחורה ההולנדית שרוכבת לבדה כבר כמעט שנתיים – זאת שפגשתי בקירגיסטן. היתה שמחה גדולה לשנינו.

זהו, כמו שתוכנן, הפלגנו והגענו לדרום קוריאה. ומכאן כבר הזמנתי, סגרתי וקבעתי יום לטיסה
ליבשת השלישית במסע: לאחר אירופה ואסיה – לאמריקה… לקנדה. עד לטיסה יש לי 4 ימים לטייל בדרום קוריאה ומקווה שמזג האויר יהיה טוב.

בהיבטים של איכות וניהול מדינה, דרום קוריאה שאפה מאז ומתמיד להגיע לרמתה של יפן ואכן בעיני היא מגיעה, חשתי בכך כבר בשחרור האופנוע בנמל, פקיד שהתלווה אלי מהתחלה עד הסוף, עם כל הניירת מוכנה ועבר יחד איתי את כל התהליך ולפני שהלך שאל אם הוא יכול לעזור בעוד משהו, יפה מאוד. האנשים פה מאוד נחמדים. הכל מצוחצח ומתוקתק הכבישים, התמרורים, הניקיון, גנים ציבוריים. בקיצור הכל. תענוג!! היום רכבתי בדרך מקסימה. נראה לי שמזג האויר הולך לגשום – חבל. זהו.

אצלי הראש כבר בקנדה. טיילתי יום נוסף צפונית לסיאול והגעתי לסיאול במזג אויר אפרורי וגשום. מצאתי מקום להשתכן פה 3 ימים. אתייר את העיר ככל שאוכל. יש בסיאול המון תיירים – בעיקר קוראנים. ולהתארגנות האחרונה: כרטיס טיסה עבורי – יש! ביום שלישי הולך לארוז את האופנוע וביום רביעי – טסים.

מקווה שהכל יעבור בשלום.

זהו! נגמר הפרק האסייתי. כמעט 23,000 ק״מ. 13 מדינות. המון חוויות. גם קשיים (בעיקר רגשיים) ויותר מכל; הזיכרונות שנשארים מכל האנשים שפגשתי.
להתראות באמריקות.

—————————————————–

כל הזכויות C לסיפור ולצילומים שמורות לשמואל שוקר

—————————————————————-

מאת: יוני   ·   קטגוריות: כללי   ·   יש 3 תגובות, הוסף תגובה    

17 ביולי 2019 דייויד עולה לנורד קאפ

"על האופנוע צפונה"

בשנה שעברה דייויד יצא לדרך המשי וחזר עם סיפור דרך נהדר ועשרות מעריצים. השנה הכיוון הוא צפונה לנורד קאפ בנורבגיה. יחד איתו יצא גם דורון בורנשטיין

השנה מביאה עמה הרפתקה חדשה.
5 ביוני 2019

עולים צפונה עד ל נורדקאפ Nordcap, בצפונה של נורווגיה, שלל מדינות, תרבויות ונופים מרתקים, בניגוד למסע מזרחה, כאן הציוויליזציה זמינה למלך הכביש, GS 1200 BMW אשר נותר מבוייש משהו בהמתנה בשנה שעברה.
ידידי Doron Bornstein הצטרף אלי למסע , גם הוא רוכב על אופנוע זהה.

Image may contain: 1 person, motorcycle and outdoor

No photo description available.
התכנית היא לטפס מיוון לבולגריה, רומניה, הונגריה, סלובקיה, פולין, ליטווניה, לטביה, אסטוניה, רוסיה, פינלנד, נורווגיה, שוודיה, דנמרק ומשם עדיין לא ברורה הדרך חזרה.

Image may contain: motorcycle, outdoor and nature
אספנו את האופנועים ב 3 ליוני, הנמל בלבריו היה עמוס באופנועים ישראלים, כולל ה DR650 שהיה איתי במזרח ועבר לידיו של Nimrod Sadot שיוצא השנה גם הוא לדרך המשי.
Noam RaziRon Kesteher חוזרים משבועיים ביוון ואלבניה ויש תמונה קבוצתית למזכרת.

Image may contain: motorcycle and outdoor
Gadi Ramon אירח אותנו בפנינת החמד שלו ב Pigadion יומיים, כך שהספקנו לטייל ולרכב בסביבה מקסימה.

Image may contain: ocean, mountain, sky, outdoor, nature and water
Mount Othrys שם גרו הטיטנים שקדמו לאלים היוונים היה יעד חובה לדורון, טפסנו אליו בגשם שוטף, דורון הרגיש אנרגיות חזקות ואני הרגשתי רטוב לגמרי 😀 אתרי ארכאולוגיה מדהימים בסביבת סלוניקי
Pella, Vergina ועוד, סביבה מרתקת, עשירה גם בהיסטוריה יהודית.
חלומות נועדו להגשמה.

על האופנוע צפונה" 2

Image may contain: 2 people, including Doron Bornstein, people smiling
"בולגריה יפתי".ארץ הניגודים, נופים מדהימים, עושר טבעי, מים, ירוק עמוק, הרים גבוהים, מישורים חקלאיים ללא קץ, עושר של מעטים אל מול עוני מרוד בפרובינציה הכפרית,

Image may contain: tree, plant, sky, outdoor, nature and water

ערים מתחדשות ודגש על ריכוזיות יתר בבירה סופיה.

Image may contain: sky and outdoor
אין סכוי למצותה במספר ימים, נגענו בפנינים, התענגנו על מסלולי רכיבה עתירי פיתולים בדרכים ההרריות, על המזון המשובח והזול והאנשים מסבירי הפנים אם כי בבולגרית בלבד 😀.
בולגריה עמוסה באנדרטאות, רובן מציינות את גבורי האומה,

Image may contain: people standing, sky and outdoor

Image may contain: 1 person, standing, cloud, sky and outdoor

Image may contain: sky, tree, cloud and outdoor

Image may contain: mountain, sky, outdoor, nature and water

Image may contain: 1 person, motorcycle, sky, outdoor and nature

 

Image may contain: 1 person, sky and outdoor

Image may contain: 2 people, people smiling, people standing

קורבנות מלחה"ע השנייה ועוד קודם לכן בקרבות השחרור מהאימפריה העותמנית, כל האנדרטאות מוזנחות בצורה מבישה, מאד אופייני למדינות הקומוניסטיות לשעבר שהתמערבו.
מחוזות שלמים ניזונים מדגי הפורל, זזת ימינה שמאלה יש בריכות לגידולם, בכל נהר או אגם, לדעתי אצל הבולגרים, גם באמבטיה בבית שוחים פורלים 😀.
לא פקששנו את מנזר Rila, מערת Yagodina, ערים יפות

Image may contain: 4 people, people smiling, people standing and outdoor

וכמובן בילינו לילה ב Motocamp Bulgaria (למעלה כאן) ב Ruse, אכלנו לסיום דגים במסעדה צפה על מימי הדנובה, חומה ולא כחולה, העברנו למצב dynamic ובמהלך זריז יחסית חצינו לרומניה. מעבר חלק ומפתיע.

Image may contain: tree, outdoor and nature
חלומות נועדו להגשמה.

"על האופנוע צפונה" 3
רומניה – מקום לחזור אליו.

Image may contain: one or more people, sky and outdoor
המיתוסים התנפצו ברעם.
1. רומני גנב – יצאנו מרומניה שלמים וללא כל חוסר.
2. רומני תמיד עם שרשרת וצמיד זהב – כלום, כנראה היהודים לקחו את כל הזהב איתם ארצה 😉
3. קבב רומני מלא תבלינים ושום – לא מצאתי כזה, הקבב היה בשר משובח, לא עמוס בתבלינים, כזה שלא נזכרים בו שעות לאתר הארוחה.

Image may contain: food
ועוד ועוד.
Image may contain: one or more people, mountain, motorcycle, outdoor and nature

מעברי ההרים הקלאסיים מדהימים. טראספארגאשן (למעלה כאן) היה סגור מק"מ 104, גם הדרך עד למחסום וממנו חזרה היתה יפיפיה.

Image may contain: mountain, sky, cloud, outdoor and nature
קבב מדהים במסעדה רומנית קטנה, אף מילה באנגלית אבל הכל עובד.
טרנסאלפינה בגשם שוטף שרק העצים את החווייה, תענוג אמיתי.

Image may contain: outdoor
נופים מתחלפים, אופנועים מכל אירופה והסיום בסיביו המפתיעה ביופיה , היה מושלם.
ספסל העץ בכניסה לכל חצר בית בכפר, הוא בעצם מוסד.
רוכבים בהמון כפרים שנותרו מאחור, בעלי הבית ובעיקר זקנות כפריות יושבות להן שעות בחוץ ומתבוננת בכל מי שעובר ברחוב הראשי.

Image may contain: sky, house, tree, plant, outdoor and nature

ככל שהכפר פרמטיבי יותר כך צופים ביותר יושבי ספסלים.
ויתרנו על הבירה בוקרשט, קשה לעמוד בלו"ז המסע אם לא מוותרים פה ושם.

Image may contain: food
הרומנים היו נעימים וחמים מאד, המון "פנסיונים" פשוטים בכל פינה.
סכום, מאד אהבתי, אוכל מעולה, טבע מדהים, אנשים טובים והכל בעלויות שאינן גבוהות.

Image may contain: outdoor and nature
חייב להשלים את רומניה ולעומק.
חלומות נועדו להגשמה.


הונגריה בקטנה – זה ממש לא נחשב ביקור.
הונגריה אחרת ושונה.
מרגע חציית הגבול להונגריה הסתיים הברדק הרומני, לא שאיני מאוהב בו אבל זהו, תם פרק.


הכל אסתטי ומסודר, הכבישים, הבתים הכפריים, הנהיגה מוסדרת ומפוקחת והמצערת נרגעת, במיוחד בקווים הלבנים האלה….
התכנון היה לגעת בחלקה הצפון מזרחי של הונגריה, עיר המחוז הינה דברצן.
עיר אוניברסיטאית, הכל סביבה, כ 400 סטודנטים ישראלים שלומדים רפואה יחד עם שלל סטודנטים מרחבי העולם.
אינפורמציה מפורטת קבלנו מסטודנט ישראלי אותו פגשנו בסטארבקס המקומי עם אביו, הם לא היו לבדם, היו עוד שתי משפחות אברכים ישראליים, יותר עברית מכל שפה אחרת.
יריד ספרים במדרחוב,

Image may contain: food

תחושה של תרבות ברחוב, נימוס הונגרי.
בבוקר רכיבה לא ארוכה וחצייה ל סלובקיה.

Image may contain: tree, sky, motorcycle, outdoor and nature
תם פרק הונגריה, קצרצר, לא ממצה וגם לא נחשב בקור.
חלומות נועדו להגשמה.

"על האופנוע צפונה" – 5
סלובקיה – קומפקטית ויפיפיה.

Image may contain: sky, cloud, tree, plant, outdoor, nature and water
הסכם שנגן והגבולות הפתוחים, העבירו אותי בפעם הראשונה במסע את הגבול בין הונגריה ל סלובקיה כמעט ללא שהרגשתי.
הנוף משתנה, הרי הטאטרה הנמוכים היו הראשונים בתור, ובהמשך הגבוהים שמעבר להם שוכנת פולין.

Image may contain: sky, tree, mountain, plant, cloud, outdoor, nature and water
Image may contain: one or more people, sky, motorcycle and outdoor

הרגשה נעימה ורוגע בכל מקום. נוהגים בד"כ בהתאם לחוקים, משטרת תנועה פעילה 😉, ספרו לי כאן שהם מקבלים בונוסים עבור דו"חות.

ערים עתיקות משוחזרות ושמורות מאד, טירה עתיקה עם טיפוס אתגרי.

Image may contain: sky, mountain, outdoor and nature
בפעם הראשונה בחיי זכיתי להנחת senior בכניסה לאתר, צחקתי פנימה וחשבתי שרק אצלינו מחכים שתהיה זקן מרוט כדי להתחשב בך.

No photo description available.
למרגלות הטאטרה נתקלנו בהמון רוכבי אופניים, צועדים וטרקיסטים מכל המינים, משפחות שלמות מתנפלות על מסלולי ההליכה בהרים, אלה שעם בוא הקיץ נחשפו משכבות השלג.
אתרי סקי, פארקי מים והמון אנשים תאבי חיים וטבע, מאד אהבתי.

Image may contain: mountain, outdoor and nature
עונת טיולי בתי הספר בעיצומה כאן, כיתות כיתות הם מתייצבים באתרים השונים, נחמדים, שומרי סדר, והרבה מורים צעירים, יש כבוד למקצוע החשוב.

Image may contain: cloud, sky, motorcycle, mountain, outdoor and nature
לא נכנס לפוליטיקה באף מדינה,גם לא כאן, אבל המדינה והאנשים נחמדים וסלובקיה זוכה אצלי לציון גבוה ועם פוטנציאל לחזרה.

Image may contain: one or more people, sky, cloud, tree and outdoor
בטיפוס על הטאטרה עקפנו בשיא הגובה 3 קטנועי למברטה עתיקים,

Image may contain: 2 people, people smiling, motorcycle, tree, shoes, sky and outdoor

Image may contain: people sitting, motorcycle, tree, grass, outdoor and nature

Image may contain: one or more people, tree, sky, outdoor and nature

נתנו פייט רציני ובהמשך נפגשנו, הסתבר שיש בזאקופנה – פולין כינוס למברטה שנתי, כ 1000 כלים מרחבי אירופה, תמונות בהמשך כמובן כי איך אפשר לוותר 😀
חלומות נועדו להגשמה.

"על האופנוע צפונה" 6
פולין (פולניה) – ארץ לא לנו לעולמי עד.
פוסט שונה משהו.
זהו לי בקורי הרביעי בפולין.
לפני 30 שנה ליוויתי משלחת נוער לסיור בכל אתרי השואה.

Image may contain: sky and outdoor
שנתיים אח"כ, בערוב ימיו, הסכים אבי לעשות בקור שורשים איתי ואחי,גם כאן בקרנו בכל אתרי השואה הקלאסיים ואיתרנו את מקומותינו הפרטיים, מקום הולדתו , בתי הספר, מקום עבודתו ועוד.
הבקור השלישי היה נסיעת עסקים ב 2010 בה פגשתי אנשי עסקים מקומיים בוורשה .
בראשונה חוויתי עמוקות את תולדות וסבל עמנו בשואה, תוך מתן דגש פנימי להיסטוריה הפרטית.

Image may contain: one or more people, sky and outdoor
בבקור השני, המשפחתי, חווינו עם אבא את תחושותיו, בכיו, רגשותיו, אך יותר מכל את תחושת הניצחון הפרטי שלו והכללי של עמנו.
הנה הוא עם שני בניו, גאה, מסתובב בארץ לא מפותחת ללא חשש ומורא והשגיו מנצחים את זיכרונותיו הקשים.

Image may contain: plant, tree and outdoor
בבקור העסקים השלישי, מעט הפולנית ששמעתי חזרה אלי, בארוחת הערב אותה ארגנו החלו לשתות ולצחוק ואני פשוט לא יכולתי לסבול אותם בדמייני מיהם, מי משפחותיהם והיכן היו בימים האפלים ההם.
המסע הפעם חייב אותנו לחצות את פולין, ערב החצייה חשתי עד כמה זה מיותר עבורי.

Image may contain: sky and outdoor
אולי בהשפעת מותה של אמי לאחרונה, היא שחוותה על בשרה בדרך הכי קשה את תלאות הנאצים ושותפיהם הפולנים, היא ששנאה את האחרונים יותר מהצורר הנאצי.
נגררתי פנימה בקושי רב כאשר משימה אחת לבצוע עמי, בקור בכפר/עיירה בה נולדה אמי Stochek הצלחתי למצוא גם אנדרטת זכרון קטנה בפאתי הכפר, ובקור בכפר בו הפולנים ששמרו תמורת ממון רב על אחיה, הרגום לאחר זמן קצר.
Wengrow. המון דברים הפריעו לי הפעם, כעסתי על הארץ שהתפתחה כ"כ, על הצעירים הרבים שחיים היטב, חלקם אפילו נחמדים, על מפגשים עם יהודים שחווים אנטישמיות ונשארים כאן כשראשם מורכן ועוד ועוד.
החלטתי לא לשוב לאתרי השואה הקלאסיים, לא חשתי צורך בכך. לא צילמתי תמונות נוף יפה ו/או מבנים מרשימים, אנשים חיים ועוד.
תאטרון האבסורד הזה בא מבחינתי לידי ביטוי בביאליסטוק, עיר בה התקיימה קהילה יהודית בת כ 60 אלף איש וכולה הושמדה. בעיר בה הפוגרומים חזרו ונשנו לאורך ההסטוריה, בעיר בה נשרפו למוות בבית הכנסת 3000 יהודים, בעיר הזאת המחזה הסוראליסטי פשוט הדהים אותי.
בככר העיר, פסטיבל מוסיקה יהודית, על הבמה מוזיקאי יהודי אחד, זמרת פולניה מנסה לשיר בעברית, פולנים שיכורים מרקדים לפני הקהל לצלילי המוזיקה, בדוכן בצד, תור ארוך של פולנים ממתין לקבל, אוזן המן, מצה וחתיכת קוגל יהודי.
מאחורי הבימה הצבא הפולני פרש כלי מלחמה, משגר קטיושות, תותח מתנייד ותערוכת נשק, נושקת לתערוכה, הבזיליקה הענקית של מריה, מלאה עד אפס מקום במאמינים, בוגרים והרבה צעירים, זה המקום ממנו יצאו בזמנים רעים המונים מוסתים לטבוח ביהודים.
מחר אני לא כאן.
יוצא עם מועקה גדולה ועם מחשבות נוגות על היהודי הנודד, זה שתמיד חי בחצר האחורית של עם אחר, שתמיד היה ונשאר זר, על הוורסיה העכשווית של הישראלי הנודד, זה שמשאת נפשו דרכון אירופאי ושוב לחיות בקרב עם אחר אשר לעולם יראה בנו יהודים, זרים, פרזיטים וכל השאר.
מקומינו בארץ שלנו, ישראל, חובה עלינו לשמור על הנכס הזה מכל משמר, פנימה והחוצה.
זוכר ולעולם לא סולח.
מחר אפנה את מחשבותי להמשך המסע.
חלומות נועדו להגשמה.

"על האופנוע צפונה" 7
ליטא / ליטווניה – לא סגור עליה.


יש לה זכות גדולה לליטא, אליה יצאתי מפולין וסגרתי פרק.
החברות בהסכם שנגן ובאיחוד האירופי נוח מאד לחוצי המדינות, שלט שמזכיר לך ותו לו.
המוטיב הדתי הבולט בכל המדינות אותן חציתי עד כה, חוזר ונשנה גם כאן, הישובים בנויים סביב הכנסה, הקתדרלה אם יש והכל צלוב כאן.
Kaunas קובנה עיר מתחדשת,

Image may contain: cloud, sky and outdoor

מבנים עתיקים שחודשו, בתי קפה ומסעדות בלב הרובע העתיק, העיר היתה יפה,

Image may contain: one or more people, sky, cloud and outdoor

מתומצתת ובזה הסתיים ספורה.
ביציאה מהעיר מתחיל הספור של ליטא, חקלאות, ועוד חקלאות,

Image may contain: cloud, sky, outdoor and nature

שדות חיטה ודאג גידולים ללא קץ, מטופחים בצורה מעוררת השתאות.
הדילר המקומי של ג'ון דיר מחזיק בחצרו 10 קומביינים חדשים ומבריקים, ואם הוא מביא אז הוא גם מוכר.
ממש אסם תבואה ענק שהזכיר לי תמונות משנה שעברה באותה עת, ברוסיה.
הבתים אומרים הכל.

Image may contain: sky, cloud, house, tree, outdoor and nature

Image may contain: sky, cloud and outdoor
המון ישובים ישנים, בתים מעץ מטים ליפול, באמצע הכפר 3 בלוקים של שיכון סובייטי קלאסי, סתם נטועים שם ללא טעם וריח.
עברתי את ליטא בחטף יחסית, ארוחת צהריים מאוחרת, שתי נקניקיות עם תוספת וכוס בירה, 4.5 אירו, כן זה המטבע החוקי כאן וזה נוח.

Image may contain: sky, cloud and outdoor
גבעת הצלבים אתר מטורף, התמונות תדברנה בעד עצמן.

Image may contain: sky, cloud, grass, outdoor and nature

אלפי צלבים תקועים באדמה ובכל יום נוספים חדשים. האמת היא שקשה לי עם המוטיב הדתי הנוצרי הכ"כ עמוק אליו נחשפתי כאן ובמקומות נוספים.
בשעה מאוחרת, יש אור מלא עד 23:00, עצרתי במכולת מקומית, קצת צידה והתמקמתי בקמפינג נחמד.

Image may contain: tree, motorcycle, sky and outdoor

Image may contain: tree, sky, outdoor and nature
הבלטיות בנויות לרוחב😀 סגרת מצערת והופ עברת מדינה.
חלומות נועדו להגשמה.

"על האופנוע צפונה" – 8
לטביה – יפה וחזקה.


הרכיבה בבלטיות, מדרום לצפון חוצה גבולות במהירות מסחררת.
המעבר הרצוף ביניהן גורם לי להשוות ביניהן, אני עושה זאת בפרמטרים השוואתיים אישיים ולא אוניברסליים, כגון תל"ג, הכנסה לנפש וכדומה.

Image may contain: cloud, sky and outdoor
מראה עיניים בעיקר, מחירים לארוחות, איכות השרותים השונים, הבתים, המבנים, כמות שרידי הממשל הקומוניסטי, הטכנולוגיה בחקלאות, מידת הציות לחוקי התנועה, איכות הכבישים ועוד ועוד.
אני כותב כעת אחרי יומיים באסטוניה, שהיא הפוסט הבא, אבל יכול לומר כי לטביה מסתמנת כמנצחת והחזקה בין השלוש.

Image may contain: cloud, sky, tree and outdoor
ריגה בעלת מרכז משוחזר ומשופצר, יפה ביותר.
ספינת תענוגות, עמוסה באלפי תיירים אמריקאים, עגנה בעיר באותו בוקר, העיר היתה מוצפת בהם, לרגע תהיתי האם ראיתי את קפטין סטובינג ברחוב 😉
כשמשלמים על קפה 3 יורו זה אומר הרבה על העיר.

No photo description available.
המכוניות חדישות, פקקי תנועה סבירים, אלגנטיות אירופאית, אין ספק שהיא מדורגת גבוה.

Image may contain: sky, cloud and outdoor
בתום הביקור בריגה יצאתי להגשים חלום, לרכב כמה שיותר, וכמה שיותר קרוב, לחופי הים הבלטי, הצלחתי, אם כי נאלצתי לרכב בדרכי עפר לא סלולות אך מרתקות, "הקדמי" בלשון הרוכבים, שהיה עם סדק קטן, שילם את המחיר, אצטרך להחליפו מחר.
היערות והים הבלטי הם כנראה מטיב מרכזי בחיי התושבים.

Image may contain: cloud, sky, table, outdoor and nature

Image may contain: ocean, sky, cloud, outdoor and nature
חופים שלאורכם המון אזורי שהייה, קמפינגים קטנים, מלונות לא גדולים והרבה אנשים.
לצידי היערות חנו מאות מכוניות, סתם באמצע שום מקום.

Image may contain: sky, tree, outdoor and nature
הסתקרנתי, עצרתי ובדקתי, הם אוספים פירות יער לסוגיהם, הולכים כפופים במעבה היער עם שקיות ומלקטים.
אהבתי את לטביה, אנשים מאירי פנים, תחושה של סדר מערבי, נעימה.
מחרתיים אכתוב על אסטוניה ממנה אני נהנה כעת.
חלומות נועדו להגשמה.

חלומות נועדו להגשמה.

"על האופנוע צפונה" – 9
אסטוניה – הפתיעה בגדול.
איזו הפתעה נעימה אסטוניה.
בכל חלק שלה בו עברתי נהניתי מאד ורציתי עוד.

Image may contain: people sitting, drink and outdoor
היא שונה משתי קודמותיה, ליטווניה (ליטא) ולטביה. האוריינטציה והחיבור שלה הוא צפונה, לפינלנד, היסטורית, תרבותית ואפילו השפה דומה מאד לפינית.
המדינה יפיפיה, עושר של יערות ושטחים חקלאיים, רשת הכבישים בד"כ מפותחת ובמיוחד לאורך צירים חשובים.

Image may contain: one or more people, tree, sky, plant, outdoor and nature
עברתי במעבורת לאי Sarremma אל תנסו אפילו לבטא זאת, אין מצב להצלחה 😀 אי מקסים, יערות, חופים, חקלאות ותיירות.
סה"כ כ 20 אלף תושבים ביום טוב, רבים נאלצים לצאת לתקופות עבודה ביבשת ובפינלנד, עקב העדר תעסוקה באי.
מדיניות הממשלה כאן, לאחד משקים לחוות גדולות, פגעה ברבים מהחקלאים, חוות גדולות ומתקדמות רואים לאורך כל הדרכים.

Image may contain: sky and outdoor
טאלין עיר יפה ובמיוחד הרובע העתיק על שלל המבנים שהשתמרו ושוחזרו.

Image may contain: sky, cloud, outdoor and nature
בסוכנות במוו המקומית טיפלו בי היטב, החלפתי שני צמיגים לאחר שהקדמי ניזוק ברמה מסוכנת והאחורי כבר נתן עבודה.
מנהל מחלקת האופנועים התלהב מהאורח, קבלתי אפילו מתנה שימושית, בנדנה.

Image may contain: house, tree and outdoor
בטאלין חבר אלי שוב Doron Bornstein ויחד חווינו מעבר ארוך אבל רגוע משהו, אל תוככי אמא רוסיה במעבר הגבול Narva.
האסטונים, בעיקר הכפריים, אוכלים המון ונראים בהתאם, המנות שקבלתי באי היו ענקיות ובלתי צפויות, אבל טעימות משהו.

Image may contain: motorcycle and outdoor
את הפוסט אני כותב הערב בסנט פטרסבורג, בה נשהה כמה ימים טרם שנצפין עמוק לכיוון Murmunsk. אפרד לכמה ימים והפוסט הבא יספר על רוסיה, רמז, היתה סופר מעניינת עד כה.
חלומות נועדו להגשמה.

"על האופנוע צפונה" – 10
רוסיה – מרתקת.
מסנט פטרסבורג למורמנסק,
צפון מערב רוסיה.
רוסיה חזקה, עוצמתית ועדיין משמרת יראה שלטונית כבעברה האפל, אתה חש בזאת בכל פינה.
רוסיה עם נופים עוצרי נשימה, יערות עד, אגמים, ימים, מפרצים, נוף ללא גבולות.
ערים מרכזיות מטופחות ומושקעות, היסטוריה, תרבות וקידמה.


רוסיה זנחה את הפריפריה, ערים עיירות וכפרים שהיוו כוח אדם למפעלי ענק קפאו במקומם, מתפוררות, עוני, דלות ועולם ישן, צעירים שנטשו וזקנים חסרי כל, תמונות קשות.
מחנות צבא נטושים או ישנים, שדה תעופה צבאי נטוש, הנגרים חלודים מכוסים בעשבי בר ומיג 23 מוצב לראווה בין בתי השכונה שהיתה מגורי המשרתים בבסיס הסמוך.
ברוסיה של הפריפריה כולם חיילים, כולם לבושים בבגדים מנומרים.
הרוסים אוהבים לדוג, אוהבים קמפינג וחיים הרבה מחוץ לבתים ולדירות הקטנות.
אנדרטה זה שמה השני של רוסיה.

Image may contain: 4 people, people standing, crowd, sky and outdoor

Image may contain: sky, cloud, bridge, outdoor and water
בכל פינה מוצבת אנדרטה או פסל של לנין, אלפי אנדרטאות מנציחות אירועים היסטוריים,

Image may contain: sky, cloud and outdoor

Image may contain: sky and outdoor

הרבה מאד ממלחהע השנייה, בעיקר ציון עמידתם האיתנה של החיילים והאזרחים אל מול המתקפות הנאציות.
אלמנטים צבאיים, כלי נשק, חלקי מטוסים ועוד, משמשים כמוניומנטים להנצחה.
העם הרוסי והצבא האדום ראויים בעיני להערכה רבה על ההקרבה והנצחון הגדול על גרמניה ובאמת רגשו אותי אתרי ההנצחה הללו.

Image may contain: tree, house, sky, motorcycle, outdoor and nature
רוסיה של עושר מופלג בערים הגדולות, מרדף אחרי מותגי המערב ואימוץ הרגלי חיים מערביים, מכוניות יוקרה, תרבות Show off אבל מוגזמת לחלוטין.

Image may contain: sky, outdoor, water and nature
חצינו את הגבול מאסטוניה, מעבר של כ 3 שעות, יכולנו לקצר אם הכרנו את הפרוצדורה והזמנו תור מראש.

Image may contain: tree, outdoor and nature
אף מילה באנגלית, מה שהפך להרגל בהמשך, למעט סנט פטרסבורג, אבל התרגומון האוטומטי של גוגל יסייע ואף יגרום להרבה צחוקים עם המשתתפים.
נכנסת לרוסיה של הפריפריה, הרגשת מיד בשינוי, כבישים עלובים, בתי עץ מתפוררים, עולם שעצר מלכת, עד שהגעת לקרבת העיר הגדולה.

Image may contain: sky, house, tree, plant, cloud, grass, outdoor and nature

Image may contain: sky and outdoor
סנט פטרסבורג
עיר מופלאה, נעימה, מעניינת מאד, נוחה להתמצאות ומרוכזת דיה ע"מ לאפשר מיצוי האתרים המרכזיים בהליכה רגלית.
נשותינו הצטרפו אלינו ל 4 ימים וזו היתה מתנה אמיתית, כיף של בילוי משותף וחמצן להמשך לכולנו.
חגיגות סיום הלימודים נחגגו בערב הגיענו, מאות אלפי בני אדם (לא מוגזם!!) זרמו למרכז העיר שהפך לרצף של מדרחובים חסומים לתנועה.
מופע זיקוקים ענק עם אפקטים שמעולם לא ראיתי התחיל בשעה אחת בלילה, גם אז היה עדיין אור יום.
מעל גבי רפסודות שהוצבו בנהר Niva שוגרו הזקוקים במשך קרוב לשעה.
העיר היתה השער למערב עוד מימי הצארים שחשקו בתרבות הצרפתית, האיטלקית, האירופית, סגנונה, אדריכליה ואוצרות התרבות שלה.
מוזיאון ההרמיטאז' הממוקם בארמון החורף שבעיר מכיל אוצרות אומנות מרשימים, אוספי הצארים והמשפחות העשירות, יצירות שנלקחו מהגרמנים במהלך הכיבוש, רובן כאלה שנבזזו ע"י הגרמנים.
אלה בזזו, אלה גנבו ועד היום מתקיימים מאבקים משפטיים.
אתרים רבים נוספים בעיר, אוירה נעימה, אוכל טוב, והופ, שלום לנשים, הצפון קורא לנו.
כביש E105 יהווה ציר הטיפוס צפונה בואכה מורמנסק.
ישנו במעבה היער, בבקתת עץ נחמדה, ישנו במלון קטן לחופי הים הלבן, אל מול האי סלובצקי, האי בו בילה אלכסנדר סולזניצין בגולג המפורסם שהיווה הבסיס לספרו
"ארכיפלג גולג" ובעוד מקומות קטנים ומעניינים לאורך הנתיב.
האוכל של הבבושקות במסעדות דרכים קטנות היה מופלא, פעם אחת המרתי אותו ב KFC, ראיתי את השלט ואיך אתאפק 😀
מעט תחנות דלק לאורך הנתיב, חייבים למלא היכן שיש ולא רק כשצריך, קטעי כביש גדולים בשיפוץ, נסיעה ארוכה בדרך כורכר מאובקת, ים של משאיות ענק והרבה הרבה ק"מ.
ברוסיה במיוחד, ההתלבטות בין ההתקדמות בנתיב למול עצירות הצילום, היא בלתי פוסקת.
לא ברור לי מדוע רוסיה הזאת לא נקראת גם כן ארץ אלף האגמים, יש בהחלט, האמינו ספרתי 😉
חציית החוג הארקטי היתה חגיגה, התמונות ידברו בעד עצמן.
ההגעה למורמנסק היתה שיא, הטמפרטורות צנחו, נכנסנו העירה כמעט ב 2100 ועדיין אור יום מלא.
מורמנסק סיקרנה אותי מאד, ספורי הצי הרוסי, הצוללות הגרעיניות, אוירה של תככים ומזימות סובייטיות.

Image may contain: sky, cloud, car and outdoor
היא אכן כזאת, עמוסה בהנצחת עמידת העיר במצור הגרמני, לא נכנעה וראוייה לכל ההערכה.
אנדרטת איליושה המרשימה נבנתה להנצחת גבורת העיר.

Image may contain: sky, cloud and outdoor
בסיס איסטרטטגי סובייטי מצפון לעיר לחופי המפרץ סקרן אותנו, ניסינו להגיע לאזור, במחסום צבאי עטו עלינו, כאילו 007 הגיע על אופנוע.
קצת צילומים הבוקר ויצאנו ממנה לעבר הגבול הפיני.
הדרך של כ 350 ק"מ הדהימה ביופיה.

Image may contain: cloud, sky, ocean, outdoor and nature
ציר בינות ליערות ואגמים, בכל עצירה הותקפנו ע"י להקות ענק של יתושים, לאורך הדרך נצפו סה"כ כ 15 מכוניות ושני מחסומים צבאיים, הפעם אפשרו לנו לעבור לאחר בידוק ורישום.
מעבר הגבול לפינלנד שומם לחלוטין, למרות שכולם היו בשבילנו, הכל הלך באיטיות אבל נגמר.

Image may contain: sky, tree, plant, ocean, cloud, outdoor, nature and water
יצאנו מרוסיה, תחושות מעורבות, חשתי הקלה מסוימת, האח הגדול ליווה אותי בכל פינה, בכל מקום בו לנו, צילמו את כל עמודי הדרכון שלי (דרכון עם 70 עמודים עמוס בויזות וחותמות מכל העולם), מאידך אהבתי את רוסיה מאד, הנופים הבתוליים והפראיים, אנשים טובים, גם אם התקשורת בעיניים וגוגל, אוכל טעים ועדיין זולה מאד למטייל הזר. הבחירה בנתיב היתה נכונה, נופיו הטבעיים והאנושיים ייחודיים, מרתקים, ובהחלט נותנים טעם לעוד, ולעומק.
אחלה רוסיה שבעולם.

Image may contain: sky, cloud and outdoor
חלומות נועדו להגשמה.
(עם Doron Bornstein
כבר חודש ו 7500 ק"מ.)

"על האופנוע צפונה" – 11

פינלנד בקטנה.
נורווגיה בענק.

Image may contain: 1 person, smiling, standing, mountain, sky, cloud, outdoor and nature
תהיתי באשר לנורווגיה, האם היא יפה יותר?
או ארוכה יותר?
התשובה היא כמובן יפה יותר, שכן היא יפה גם לרוחב 😀
אתמול סיימתי שבועיים מלאים בנורווגיה בשייט לדנמרק.
האופנוע על הליפט במוסך במוו נחמד וחדיש בדנמרק, מחליף שמן ופילטר, אז יש זמן לכתוב.
פינלנד היתה קצרה מאד, גשם ויתושים, חצינו מרוסיה חזרה לציוויליזציה, לילה אחד והופ אנחנו בנורווגיה.
גשם, רוח, וקור היו מנת חלקנו בכל חלקה הצפוני של נורווגיה.
הדרך לנורדקאפ ארוכה, מקסימה, משבי רוח חזקים מכים בך בפתאומיות, משאיות שחוצות מולך מטלטלות אותך שבעתיים מהרגיל והרכיבה הארוכה בגשם גם היא לא להיט.
אבל הנוף והיופי עוצרי הנשימה לא נותנים לכלום להפריע.
מזג האוויר בנורדקאפ טריקי מאד ולנו לא היה ממש מזל. במשך יומיים הטמפרטורה היתה סביב 5 מעלות ומטה, גשם, ערפל וים של תיירים שהגיעו באוניית טיולים עצומה.
התמקמנו בקמפינג סמוך, בקתה לשניים קטנטנה, אבל מגוננת.
צילומים עם הגלובוס המפורסם, ביקור בכפר הדייגים הסמוך, זה שנחשב לכפר הצפוני ביותר, ומתחילים את הדרך מטה.

Image may contain: 1 person, smiling
נורווגיה גן עדן לאופנועים, לא בכדי פוגשים המון בכל פינה, הרוב כמובן אירופאים, להם הדרך פשוטה בהרבה, אבל גם מקומיים בטיול של כמה ימים.
הכרויות קצרות, חברויות של יומיים, רכיבות קצרות משותפות והעיקר האהבה המשותפת לרכיבה.
נורווגיה המדינה הכי מתקדמת בכל הקשור לרכבים חשמליים.
כל רכב חדש רביעי שנמכר הוא Tesla, ים מכוניות חשמליות אחרות ותשתית תומכת לטעינה מהירה.
הנורווגים שומרים מאד על הסביבה, מכבדי חוק ובמיוחד הגבלות המהירות, לעיתים זה מטריף, התייחסותם לאופנועים חיובית ומתחשבת, כמו אצלינו בדיוק 😉
בנורווגיה הקמפינג מותר בכל מקום, למרות זאת היא נקייה כבית מרקחת.
אלפי קרוואנים עצמאיים ונגררים מציפים את כבישיה בעונה הזאת. רבים מהנהגים בקרוואנים אינם מנוסים וחווינו לא מעט "כמעטים" בעקיפות שלהם. היתרון הגדול שלהם שכאן הם יכולים לעצור ללילה בכל פינה, מה שנקרא כאן
Wild camping במעבורות השתמשנו למכביר, השיטה מתקתקת להפליא, אחרי שתי מעבורות אתה מומחה ויודע שאפשר לעקוף את כל התור וכך לצאת מהמעבורת ראשון, או גם, איך לעגן את האופנוע עם רצועות בהפלגות הארוכות יותר.
המדינה יקרה מאד אבל בטיול שלנו קצת הורדנו עלויות שכן חלקנו הוצאות לינה ברוב הזמן ואפילו שכנעתי את דורון לישון בקמפינג 😂.
הידעתם שהיטלר ראה בנורווגים את טוהרת הגזע הארי ולכן עודד חיילים גרמנים לחבור ולהינשא לנשים נורווגיות ב 5 שנות הכיבוש הנאצי?
בתום המלחמה נשים אלה נודו ע"י החברה הנורווגית, חלקן אף נשפטו, חלק מהן עזב לגרמניה עם ילדיהן והעניין במשך שנים היווה נושא שבמחלוקת.
רק בשנת 2018 ראש הממשלה הודה שהממשל טעה, והתנצל בפני כל אותן נשים.
נקודות שיא רבות יש בה, קשה לציין את כולן אבל עבורי ה נורדקאפ היה שיא אחד, השני היה דוכן המטיף, Priekestolen
אליו הגעתי אחרי טיפוס רגלי ממושך.

Image may contain: outdoor

Image may contain: mountain, sky, plant, outdoor, nature and water
הדרום האיר פנים קצת יותר.

Image may contain: mountain, sky, outdoor and nature

Image may contain: mountain, sky, outdoor and nature

Image may contain: mountain, sky, outdoor and nature
ברגן שנחשבת לעיר הגשומה ביותר בנורווגיה, קבלה אותנו עם מזג אויר שמשי וחם.
אחרי כחודש וחצי בדרכים אחותו של דורון, נילי,

Image may contain: 3 people, including Doron Bornstein, people smiling, outdoor and closeup

המתגוררת בברגן, העניקה לנו תחושה ביתית אמיתית, אפילו כביסה מהירה וכמובן מיטב התבשילים המקומיים, איך לא, בשר איילים משובח עם תפו"א, משובח!! 🍜.
שבועיים ארוכים טיילנו בנורווגיה, זה במפורש לא מספיק ואפשר בהחלט להעמיק ולהוסיף הרבה טרקים רגליים.
בברגן בילינו יחד בשוק הדגים המפורסם.

Image may contain: car and outdoor
בהשוואה ללפני 40 שנה, בביקורי הראשון, נהיה מסחרי מאד, יקר מאד, אבל טעים לפחות כמו פעם.

Image may contain: mountain, outdoor and nature
בצהרי היום בברגן נפרדנו בחיבוק, אני המשכתי בדרכי לסטוונגר ודורון נשאר כמה ימים נוספים למשפחתולוגיה.
כמה מקומות שאסור להחמיץ בנורווגיה לטעמי:
נורדקאפ
דוכן המטיף
נרוויק
איי לופוטן
טרונדהיים
קרחון בריקסדאל
דרך הטרולים
הדרך האטלנטית
ברגן
סטוונגר
ובטח שכחתי עוד אחרים.
קחו בחשבון שהמרחקים, בעיקר בצפון עצומים, כיף עצום לרכב בה אבל לוחות הזמנים מתארכים.
בתקופה הזאת של הקיץ, שעות האור הן 24 שעות בצפון, לא אטמת, לא ישנת.

Image may contain: house, sky and outdoor
נורווגיה מתייצבת בשורה אחת עם המדינות היפות בעולם, אני עוד אחזור לכאן על בטוח.
Image may contain: outdoor
אמש עברתי במעבורת ענקית לדנמרק ומכאן אני ממשיך מנהלתית דרומה לביקור משפחתי בצרפת, משם בגדול דרך איטליה אגיע ליוון, לבריו, שאפשר כבר לקרוא לו נמל הבית 😉
עם ההגעה ארצה אכתוב נתוני סכום וגם כמה מילים על האופנוע האולטימטיבי לטיול אדוונצר מסוג זה
BMW 1200 GS
תודה לשותפי הוותיק לטיולים דורון, כרגיל היה כיף יחד.
אנחנו תיקו לדעתי בסיוע בהרמת האופנוע 😂

Image may contain: 1 person, smiling, standing and outdoor
חלומות נועדו להגשמה.

—————————————————-

כל הזכויות C לסיפור ולצילומים שמורות לדייויד זילברשטיין

————————————————————-

מאת: יוני   ·   קטגוריות: כללי   ·   יש 2 תגובות, הוסף תגובה