7 באוגוסט 2009 יוני במקסיקו. סיבוב אחרון ופרידה.
מקסיקו, לא תבינו עד שתרכבו בה
הקטע הדרומי של קניון אל סומידרו. החולף במזרחה של טושלה גוטיירז (בהמשך)
אין כמו השכמה אחרי כמה ימי מנוחה. גם אם מאונס, עקב חוסר אחריות בנושא אוכל…
כבר אמש הכנתי את רוב הציוד ארוז. החלטתי לרכוב את כל המרחק כ- 500 ק"מ, ממסונטה לסן קריסטובל דה לאס קאסאס (San Cristobal de Las Casas)שבמדינת צ'יאפס (Chiapas). חלק גדול מהדרך אני עשה בפעם השניה, כי בקטע ארוך מהכביש הזה, הגעתי למאסונטה מוואחאקה לפני ארבעה ימים. סן קריסטובל ממוקמת בחלק המערבי של צ'יאפס. התחנה האחרונה שלי לפני גואטמאלה. כשתכננתי עוד בבית, את הסיבוב המקסיקני נעזרתי בכמה אתרים וספרים, כדי לבדוק חלופות לשינה באוהל. לאמיתו של דבר מאז עזבתי את הבאחה. לא מתחתי את האוהל ולו פעם אחת. יש לכך כמה סיבות, בכל המקומות בהם חשבתי להקים אוהל. קיבלתי יותר מרמז אחד שאני באיזור שאוהל משמעותו סיכון בטחוני מיותר. ועוד טרם מצאתי מקום מוסדר לקמפינג במדינת הטבע והתיירות המופלאה הזו. בנוסף, ראיתי שעבור סכום השווה לשמונים שקלים בממוצע ללילה, אני מקבל חדר, מיטה עם מזרון קפיצים, מקלחת ושירותים – לעתים צמודים. אז מדוע להתעקש? כיוונתי להוסטל "קאזה דה יגיל" בסן קריסטובל שאיני זוכר איפה שמעתי אודותיו. מה שחשוב הוא שהחלטתי אחרי חודשיים וחצי בדרכים, לפגוש את התופעה הנקראת הוסטל ישראלי באמריקה הלטינית. שהרי ידועה ומוכרת בעולם כולו העובדה, כי מאתיים ומשהו מליון תושבי ישראל. שולחים כל שנה כעשרים מליון צעירים לחרוש את העולם. אז יש גם תשתית.
הכביש התפתל מפורט-אנחל דרום מזרחה. אני מוכרח להודות כי התגעגעתי לרכיבה. בלי קשר למסע, רכיבה היא צורך מותנה אצלי לבקרים שטופי שמש. לא בכדי בחרתי באופנוע להרפתקאה הזו, הוא הכלי שלי להעביר את כל כולי בתוך הנוף ממש, לחוות את האויר, הרוחות, השמש, הגשם והריחות האופייניים לכל מזג אויר, לחרוף את החורף להתאבב עם האביב. בכל תקופה בשנה אני עוטה עור חדש. ובכל עונה חקלאית אני סופג את אדי הארומה הייחודית לה. כך אני יכול לפענח דברים שאם אסע באותה דרך במכונית – לעולם לא אדע כי רמזו על קיומם – רק כך אני מסוגל לחקור במלוא חושי את חמוקי הקרקע הנעה מתחתי, לחוש בקצות אצבעותי, את האדוות הקלילות ביותר בכביש, את הזויות הקלות בכל קטע דרך, שמיטת הגוף בירידה או הנפתו בכל עליה. ברכיבה אני חי כל פניה. כי כדי לפנות עם אופנוע, לא מסובבים גלגל הגה, כי אם "מפילים" את האופנוע לכיוון הרצוי ובשילוב ותזמון עוצמת מנוע ומהירות מתאימה, האופנוע נושא את הרוכב לכיוון הנבחר, ומייד כל הגוף כבר שותף לפנייה הבאה, לרוב המהלך מתוכנן ולכן זורם כמו גל נינוח, לעיתים יש להגיב לתנאים לא צפויים כמו מכשול, או תקלה וכאן האינטואיציה, הנסיון, התרגול והתבונה מדברים בכל רגע עם כל חלק בגוף. אין זה שילוב בין הידיים שעל ההגה והרגל שעל הגז והברקס, כי אם הדבר הקרוב ביותר למעוף ציפור. לריחוף נשלט. קואורדינציה של צוואר, כתפיים, מרפקים, מותניים, עכוז, ירכיים, קרסוליים ו…תמשיכו לבד ותוסיפו בסוף "לב". והרשימה הזו היא בנוסף לשליטה בו זמנית, על כמה מנופים וכפתורים המפעילים את מערכות האופנוע. בעת רכיבה לא ניתן לעשן, לחטט בתא הכפפות או באף, לצעוק על הילדים במושב האחורי או להתאפר ברמזור. כולך צריך/ה להיות שם. זה ממכר! כשעושים זאת בזוג, מגלים כי להרמוניה יש עוד קומה. עוד נפח להנאה, זו הנובעת מתיאום והשלמה הדדית בין שני רוכבים. חווייה ההופכת מריקוד יחיד, לריקוד מחבק, משתף, זורם. במקצב התואם את אופי הרוכבים, הקשר ביניהם או מצב רוחם. אם נסיעה זוגית במכונית היא כמו ריקוד הורה, בו לכל היותר ניתן לאחוז ידיים, כאן זה סלואו איטי או למבדה גועשת. מרגישים במשותף את התנועה המתבקשת. מטים את הגוף הצמוד בתזמון משותף, מעבירים אותו ביחד מצד לצד. כמו כלים שלובים, מרגישים כי זרימת הדם ועוצמת הדופק הפועמים על פי פקודה אחת. (כן, כן, זה מזכיר משהו. ואני מתגעגע לגלי שלי). יצאתי בבוקר לכביש רעב לרכיבה. הרכיבה היא האימון הטוב בעולם לתרגול זכרון ויזואלי ותחושתי. כי יש בה כל הזמן מתח למול רוגע, בהלה למול שלווה, פחד למול העזה, רגשנות למול שכלתנות. אני זוכר, מתעד ואוגר בתוך תוכי, כל גבשוש קטן בכביש, כל פיסת נוף, כל חבר לחווייה, לאורך אלפי קילומטרים מהיום שיצאתי לדרך… בשנת 1973 כשעליתי על אופנוע בפעם הראשונה.
ההרים בכניסה למדינת צ'יאפאס
שוב מחסומי צבא. שניים להיום. בשני החליטו לתחקר אותי למה לעזאזל אני רוצה להגיע למדינת צ'יאפאס. ראיתי בכך הד למחלוקת בין רשויות הצבא לבין תושבי צ'יאפאס. קראתי על הנושא בהכנות למסע – ארגון הזאפאטיסטאס השמאלני יצא בשנת 1994 למתקפה וכבש את העיר סן קריסטובל לזמן קצר, במחאה על קיפוח בני מאיה בחבל צ'יאפס, מהלך שהביא לסדרת ארועים אלימים. במשך השנים, ניסו להגיע להסכמות אך ככל הידוע לי, הקרקע עדיין רוחשת (וככל שאני שוהה כאן יותר, יש יותר מסימן אחד לכך שהטענות הקיפוח אינן משוללות בסיס). התחושה היא כי הממשל המרכזי במקסיקו לא ממש מפרגן להם, בלשון המעטה. (בתקופת שלטון ספרד, צ'יאפאס היתה חבל ארץ גואטמאלי.) אך אני הרי "טוריסטה", שלמד לתזמן ולומר בחיוך ענק "נו קומפרנדה" (לא מבין) ואני גם בוגר כמה וכמה מחסומי צבא ולכן השתיקה, מאור הפנים והמדבקה שאני נותן למפקד המחסום, עושים את שלהם. הכביש טיפס למזג אויר קריר יותר. הפעם לא אתפס ללא הגנה מהגשם. ובודאי לא אסע בלילה. כמו שעברתי את השלט ברוכים הבאים לצ'יאפאס. חשתי בסוג של שינוי. האיזורים המישוריים ברמה ההררית היו רגועים יותר, נקיים יותר. מסודרים. אם היו באמפרים בכביש הם היו באמת במקומות הכרחיים. נראה שכאן מישהו אחר מנהל את העניינים. הגעתי לעיר טושלה גוטיירס (Tuxtla Gutierrez) בשעה שש בערב. עיר ענקית, ממהרת. מאובקת. מרושלת ולא ממש מתוכננת. ואפילו שיש בה מרכז עתיק מרשים. הטון השולט הוא סוג של כאוס כוחני. וכדי לא לפגוע במארחי, לעיר כזו אני קורא "מעניינת". עשיתי סיבוב בן כמה שעות בתוך הרובע העתיק המקסים ביופיו. אך החלטתי לא לחפש את האכסניה הציורית שכולם כתבו עליה. אלא ללכת שוב לשוליים, על עיוור. אני רוצה לחוות את מקסיקו, לא את הממסד התיירותי שבה. ואין כמו הפתעות להפוך מסע שכזה למרתק. בלי הקדמות מיותרות, עצרתי את נהג המונית הראשון שפגשתי בכביש הראשי היוצא מהעיר וכתבתי על פתק "הוטל 150 פסו". וסימנתי לו שיוביל אותי ואני אשלם לו על כך. זהו. הוא טילטל אותי בשכונות עוני בדרום מערב העיר ועצר לבסוף ליד בניין עליו היה כתוב "הוטל הוסטאל".
האכסניה בטושלה
יצאה בעלת המקום קלאודיה והעובד הבכיר שלה חוזה. וביחד קיבלו אותי בשמחה גלויה. לפני שהבנתי מה ומי. פינו את המחסן בחזית, כדי שאוכל לנעול בתוכו את האופנוע. בדוכן הקבלה חיכה לי בקבוק מים קרים ומנגו פרוס. החדר היה רחב. מאוורר גדול הסתובב בתקרה. מקלחת ושירותים חדשים. וחיבור אלחוטי לאינטרנט. מה צריך יותר? חוזה התייצב אחרי עוד עשרים דקות עם תפריט. והלך להכין לי ארוחת ערב צמחונית אותה הביא על מגש לחדר. מה אומר. מלון של שני כוכבים עם יחס של עשרה. זה היה יום שישי, ומחר כשאצלי השעה תהיה שלוש בבוקר ובארץ השעה תהיה אחת אחה"צ, אני עולה לשידור השבועי אצל אבי אתגר ברשת ב'. כשהתעוררתי ברבע לשלוש גיליתי שהאינטרנט האלחוטי נותק. אני מעדיף לדבר לתכנית דרך מערכת ה"סקייפ" שהוכחה כצלולה, זולה ואמינה מכל שיטה אחרת (!). שוד ושבר. רצתי לקומת הכניסה. אין נפש חיה, חושך מוחלט. ראיתי את הראוטר הכבוי בפינת המשרד הרחוקה. "מצטער חברים אני באמצע" והרמתי את הכפתור. השידור עבר בהצלחה. בבוקר כשירדתי לארוז ולהפרד, דיווחתי שאני הוא זה שהדליק את הראוטר בלילה כי הייתי באמצע קשר חשוב. ליד האופנוע כשכבר באתי לזוז, נתנה לי קלאודיה בעלת המקום מתנה, קלע – מין רוגטקה כזו – שהיא יצרה במו ידיה בלילה ושמי חרוט עליו. באמת תחביב מעניין לאשה בת שבעים ושתים.
האופנוע ארוז לתזוזה
בסככה בחצר מקבלים את ארוחת הבוקר. חביתה ששוחה ברסק שעועית שחורה
חוזה
קניון ונהר אל סומידרו החולף בסמוך לטושלה גוטיירז. החלק היותר דרמטי נמצא צפונה יותר ואליו לא הגעתי.
מראות מהדרך העוקפת בין טושלה לסן קריסטובל דה לאס קאסאס
לסן קריסטובל דה לאס קאסאס הגעתי בצהרים, רכבתי 78 ק"מ בכביש עוקף ורזה שנשא אותי דרך כפרים חבויים בראשי הרים וגיאיות מדהימים ביופיים, מכורבלים בענני ערפל דליל. האיזור נראה עני במיוחד וניכר כי הסביבה מקשה עם דייריה בני שבטי המאיה. צריפים מטולאים בקרשים. גדרות משאריות פח. סככות קש עלובות בהן בישלו ארוחות. נשים נמוכות קומה, עטויות שכמיות צמר בגווני כחול, צעדו בצידי הדרכים ונשאו על ראשן ערימות של ענפים חטובים להבערה, לבישול ולחימום. מעט כלי רכב חלפו על פני ובשום מקום לא השיבו לנפנוף ידי לשלום. מסלול נטול שמחה או חיוך. לכפר האחרון הגעתי בשעה בה נערכה התכנסות של מאות מאיכרי הסביבה בני המאיה. עשרות טנדרים ומוניות ריקות גדשו את צידי הרחובות. כולם ישבו בשקט בכיכר המרכזית, מביטים לכיוון במה נמוכה. והנה אני נכנס באמצע. האנשים נראו לי צאצאי אותה משפחה ממש: נמוכים, חסונים, שחורי שיער חלק ומבריק, אף נשרי, עינים לחות עצובות מעט מלוכסנות, עצמות לחיים גבוהות, גון פניהם שחום וללא יוצא מהכלל – כולם זועפים. לרגע חשבתי לעצור ולהוציא מצלמה. ולאחר עוד מבט חפוז ושום תגובה ל"אולה" ו"בואנוס דיאס" שלי, הבנתי שאני צריך להתחפף משם בשקט ומהר וכך עשיתי.
המשך הדרך בין טושלה לסן קריסטובל
סן קריסטובל שוכנת בגובה 2200 מטר לערך, בתוך מעין עמק עצום בראש ההרים, מצאתי חיש קל את הכתובת של ההוסטל אליו כיוונתי. "קאזה דה יגיל". את המקום הקים לפני כשלוש שנים יגיל הנשוי לבת המקום. אף שסן קריסטובל גדושה במבחר אפשרויות לינה. ממלונות יוקרה ועד הוסטלים ציוריים כמעט בכל פינת רחוב, ההוסטל הזה הפך לנקודת ריכוז לתרמילאים ישראלים וגם לאחרים המגיעים לכאן. הוא ממוקם ממש בלב הרובע העתיק והמשומר של העיר.
קיבלתי מיטה בחדר של חמישה. (90 פסו שהם כ-30 ש"ח ללילה) והתארגנתי לשהות של כמה ימים. הקאזה כולל כעשרה חדרים בכל מיני וריאציות. לחמישה, לשלושה, לשניים וכו' שתי מקלחות ושירותים, מטבח משותף. בו כל אחד יכול לבשל לעצמו עם מצרכים שהוא קונה בחנויות בסביבה וסלון גדול עם טלויזיה ודי.וי.די. שלא הפסיק לשדר סדרות וסרטים ישראלים. בתוך כל התפאורה הזו רבצו בכל רגע מקרי, לפחות חמישה מטיילים ישראלים. וכמובן, אם אינך דובר עברית. כמעט ואין לך מה לחפש כאן. באמת הרגשה ישראלית ביתית, מין נאת מדבר. אתה בטוח שאם תצא מהדלת הראשית תיפול על רחוב יפת ביפו לפחות.
הקאזה של יגיל
החניה בתוך הקאזה
את האופנוע משכתי לתוך חלל הכניסה ליתר בטחון. למחרת התארגנה קבוצה לביקור במפלי השיפלון (El Chiflon) שפירושו "השורק" – הנמצאים ליד העיירה טימול ((Timol – הצונחים לתוך נקיק מגובה של 70 מטר. יצאנו 14 במיניוואן. פרט לי, כולם צעירים בני עשרים ושתים בממוצע. עוד חווייה. יגיל הוביל את הטיול. בדרך עברנו בישובים שניכר כי כאן שולטת תעשיית האמונה. ולא משנה מה היא. תגיד באיזה צבע אתה רוצה את ישו והמסיון כבר ישלח לך מטיף עם נוסחה. לכן הסביבה מלאה באתרים הנושאים שמות הלקוחים ישר מהעברית הכי תנ"כית.
לא לצאת במחולות. זו כנסיה
ואלה החלונות המסורגים של הכנסיה
וכך זה בפנים
כמה כנסיות בשם "אלוהים". דוכן טאקו בשם "בצלאל" (כולל שורת הסבר "בצילו של אלוהים"). דוכן מזון מהיר בשם "אדוני". כתוב גם באותיות לטיניות Adonai וגם בעברית. או כנסיה משופצת שבמקום צלב גדול נושאת מעל חזיתה מגן-דוד מתכתי ענק והסורגים מעוצבים כחנוכיות שבעה קנים. מבולבלים? כן, גם אני. בשולי סן קריסטובל צמחו בשנים האחרונות שכונות של אלפי משפחות מכפרי המאיה המסורתיים שגורשו מכפריהם ואדמתם, בעקבות החלטתם להמיר את דתם לנצרות. הגענו לאיזור שופע מים. כפרים בהם ליד כל בית נחפרה בריכת שחיה ובאחד הכפרים סדרת בריכות חצי טבעיות, בהן שכשכנו בהנאה.
יגיל שוהם
מפלי השיפלון ממרחק כמה קילומטרים
החבורה הישראלית למרגלות מפל השיפלון
אל מפלי השיפלון הגענו בצהריים. מקום יפה, מאורגן, אך לטעמי מתוייר בצפיפות מעיקה. לקראת הערב שבנו להוסטל.
סן-קריסטובל. עיר יפהפיה. רחובותיה המשופצים במרכז העיר, מלאים בחנויות אופנתיות. אך עדיין לא מהסוג שמגיע כערכה מועתקת ממרכזי תיירות בעולם, אלא מהדורה אותנטית של מעצבים מקומיים. הכל זול, נגיש, יפה, עשיר בתכנים ומכניס אורחים. ובאמת יש כאן הכל. מפיצות ופלאפל ועד למסעדה צרפתית מובחרת. ממרכז אלקטרוניקה עמוס כל טוב ועד לכיכר הסוקאלו ההומה מוכרי חטיפים, תבשילים ושוק נשות המאיה עם עבודות יד מקוריות בצמר. זאת בנוסף לכמה אתרי טבע מהמרשימים במקסיקו כולה, במרחק חצי יום נסיעה מכאן. כמו קניון דל סומידרו, (Canyon del Sumidero) בו ניתן לשוט בין צוקים הנישאים לגובה של קילומטר. וגם לפגוש בעלי חיים בטבע – שהיו חסרים לי במקסיקו רבתי. וגם אתר לאגוס דה מונטביו, (Lagos de Montebello)איזור האגמים מצפון לעיר קומיטאן. לצערי לא הגעתי למקומות האחרונים כאן. שווה ביקור של כמה ימים.
מוזיאון נה בולום
בתום שלושה ימים. הלו"ז קבע שהגיעה העת להרים עוגן, לא לפני שיגיל לקח אותי לביקור במוזיאון נה בולום (Na Bolom)המקומי שהוא בעצם ביתם-מורשתם, של זוג האנתרופולוגים גרטרוד (שהיתה גם צלמת מוכשרת) ופראנק בלום (לא יהודים) שחקרו את האיזור בתחילת המאה הקודמת. הקימו ארגון ששם למטרה לשמור על מורשת בני המקום, אירגון שעדיין מתפקד. הזוג, היא שוויצרית והוא דני. השאירו מטען מרשים של פריטים וידע, המספרים ומכבדים את אנשי המקום ועברם. לדעתי מקום מרגש.
המפגש עם המטיילים הישראלים הצעירים, השאיר בי טעם נהדר. אחרי שהוזהרתי בדבר בוטות, צעקנות וונדליזם של ישראלים באתרים מהסוג הזה באמריקה הלטינית. אני חייב לציין כי כאן מצאתי את ההיפך הגמור. ללא יוצא מן הכלל. מיטל, טל, נטע, אלירן, מעיין, תמר, פז, צפריר, גיא, ואחרים, לא שאני איזה בקר איכות או משהו, אך לי היה נעים לראות את הפרגון ההדדי. את ההתארגנות הקבוצתית. את האחריות והעזרה בתחזוקת המקום ונקיונו. יצאתי עם הרגשה טובה. ולהורים המודאגים. תרגעו. באמת מקום מחבק.
כבר בשלבים המוקדמים של תכנון לו"ז הנסיעה, היה ברור לי כי אטצרך להתאכזר לעצמי ולוותר על הרבה "אתרי חובה" לביקור. הפעם האיזור עליו אדלג, הוא חבל יוקאטאן שבצפון מערב מקסיקו. חופי קנקון, איסלה-מוחרס, קוסומל וטולום. תודה מקרב לב, לקוראי דיווחי המסע שלי מאיזור יוקאטאן שהזמינו אותי בנדיבות מרגשת ומפרגנת להתארח בצל קורתם. לצערי לא אגיע.
השוק דרכו עוברים לגואטמאלה. אחרי הדוכן של חולצות הטריקו, זו כבר מדינה אחרת
המטר הראשון בתוך גואטמאלה. שלום מחיקו.
התמונה הראשונה מגואטמאלה
השכמתי בחמש וחצי והתארגנתי בשקט – בכל זאת חדר משותף – דחפתי את האופנוע לרחוב. ארזתי ובשעה שבע וחמש דקות, משכתי את המצערת בעדינות, יצאתי לדרך בת מאתיים הק"מ לגבול עם גואטמאלה. שלום מחיקו, מקצה המדבר המנקה את הנשמה ועד ראשי ההרים הסוחפים את הרגש, התאהבתי!
בפעם הבאה: המעבר לגואטמאלה. ארץ של פשטות ויופי. חניה בעיר שלה (Xela) ושבוע עם אנטוניו, קטלינה מרקו וכל משפחת טוסקנו זאמורה הצנועה והחמה, בחדר בסיסי, בבית פשוט, ברחוב צדדי, כדי ללמוד משהו על המציאות והתרבות המקומית, ממקור ראשון.
מאת: יוני ·
קטגוריות: אופנועים and הרפתקאות and יוני בן שלום
תגובה מאת danidin ביום 08 אוג 2009 בשעה 0:52
has follado ?
תגובה מאת מוסי ביום 08 אוג 2009 בשעה 9:17
יוני,
התיאור של מהות הרכיבה על אופנוע, והטכניקה שלה, הוא ממש מאסטרפיס.
התמונות יפות ומלאות אוירה, וזה בעצם נותן את המימד התחושתי הכה חשוב.
גם אנחנו בקצ'קר פגשנו המוני ישראלים עולי ימים שבהחלט עשו לנו ולפאבליק ריליישנס של המדינה רק טוב.
רק תסביר לי דבר אחד. איך אפשר לספוג כל כך הרבה בלי להתכהות? לשמור על אותה רמת אנרגיה, סקרנות וצפיה לבאות.
שמח להיות הגולש ה-100001 , כבוד.
נוסעים עכשיו לגידי ורוניתי כדי לאתגר אותך ביחד.
אדיוס עיוני
מוסי
תגובה מאת שמשון בן-אשר ביום 08 אוג 2009 בשעה 10:43
שבת שלום.
נכון שאי אפשר לראות הכל בפעם אחת ואני שהייתי מספר שנים באזור לא הייתי אפילו בסאן קריסטובל דה לאס קאסאס.את מכתבי הראשון פתחתי בהצהרת קנאה על מה שאתה תראה ואני מחמיץ.
רק דבר אחד שמעטים שמים לב אליו ואילו מי שכבר הסתובב בעולם כולו: יש בעולם כולו (למיטב זכרוני)רק חצי אי אחד ש"הולך מדרום לצפון, חצי האי יוקטאן, כל שאר חצאי האיים בעולם "יורדים" מצפון לדרום.נכון שזה לא ממש משנה לתנועת האופנוע בדרכך דרומה ובכל זאת, תמשיך לרכב בכייף ובזהירות.
אשר לכנסיות שנדמה שעברו גיור תוכל לראות בגואטמלה כאלו, ולא מעטות שנקראות "אבן עזרא".
להשתמע
שמשון
תגובה מאת נחום כנר ביום 08 אוג 2009 בשעה 14:34
יוני שלום !
אהבתי מאוד את הדרך בה תארתה את תחושותיך על האופנוע , מעין מיקרו-קוסמוס של מחשבות-רגשות בריגעי נסיעה…נסיעה הרמונית בינך לעצמך או עם פרטנר/ית …מעין ט"ו באב בינך לבין הטבע. אפשר להגיד ,להבדיל,שכך הרגשתי היום בבוקר כשנסעתי עם ביתי הגדולה ל…תל עזקה (צומת האלה)עם האופנוע -קטנוע שלי (פיאג'ו בברלי 500). התאורים שלך כאילו -שלי… טבע,יופי,הרמוניה…מה עוד…
גם ציוריך מקסימים."אופנוע והרים" ,כאילו ציירתה בשבילי…
כמובן ,אוהב את תאורי המסע שלך האחרים כולל בשבתות.
המשך לשמור על עצמך,המשך דרך צלחה,
בסימפטיה, נחום כ.,שובל
תגובה מאת אסתי עשת ביום 08 אוג 2009 בשעה 20:37
במקריות שמעתי את שיחתך השבועית ברדיו כמובן בזמן נסיעה ומיד בהגיעי לביתי תקתקתי את אתרך "הרפתקאה" כתיבה מרתקת תמונות חבל"ז, ואני רוצה לת לך שם בגוטאמלה ישראלי, לדעתי בגילך פחות או יותר, גם כן מתקתק אופנוע, ומטייל יכול להיות לעזר כי גר שם שמו עומרי עמירן גוטאמלה סיטי, אי מייל:omriamiran@homail.com
תמשיך לרתק אותנו מעכשיו כל שבת אצרף את תכניתו של אתגר לרשימת התכניות שאני מאזינה צרופה שלהןבהצלחה ובהנאה אסתי
תגובה מאת שמחון דוקטורי ביום 09 אוג 2009 בשעה 14:16
יוני,
מקסים, כהרגלך, יש לציין שחצי אמריקה כבר מאחורייך…. חושב כבר על ההרפתקאה הבאה ?
אגב, ללבוש המעטה הכחול של הנשים בחבל ארץ זה במקסיקו יש משמעות… כמו הלבוש הכתום אצלנו בתקופה אחרת.
שמחון.
תגובה מאת Guy ביום 10 אוג 2009 בשעה 7:27
Hi Yoni,
You make me want to jump on the bike and ride to Mexico…
Guy
תגובה מאת ערן בן - סירא ביום 11 אוג 2009 בשעה 1:43
יוני, שכחת לשים תמונה של קלאודיה והרוגטקה?! שולחים חיבוק! ערן וסינדי
תגובה מאת יגיל שוהם ביום 11 אוג 2009 בשעה 3:55
יוני,
אומרים שבחיים הכל אישי….אז תדע לך שמהצד שלנו אנחנו רואים זאת כזכות גדולה וכצו'פר את העובדה שבחרת להתארח אצלנו. דיברתי עם ה"ילדים" אחרי שעזבת ולכולם היית את אותה התרשמות: אתה תותח. אנחנו מחזיקים ממך.
הקאזה ובני ביתה מאחלים לך המשך טיול מוצלח והרבה מכל הטוב שבעולם או לפחות של אמל"ט 🙂
רק דבר אחד אני רוצה ליעץ לך….בין הנסיעות כשאתה מגיע למקום בו אתה שוהה כמה ימים תקדיש קצת זמן לרביצה על ערסל…מהערסל החיים נראים יותר טוב. וזה לא אני המצאתי כמו שאמרו הגששים… זה נבדק מדעית.:)
*אתה יכול לעשות את זה אפילו עם הלפ טופ:)
תודה על הפירגון
יגיל
תגובה מאת יוסי מאי ביום 11 אוג 2009 בשעה 12:10
Amigo Yoni
Que sigas disfrutando de este fantastico viaje, despiertas mucha envidia
y nos permites soñar y de los sueños a la realidad
no hace falta mucho un poco de suerte y mucha iniciativa.
Te mando una foto al correo de Tikal, espero puedas repetir y ponerla en tu hermoso blog
Yossi,
petah tikwa
תגובה מאת מוטי ענבר ביום 11 אוג 2009 בשעה 19:29
יוני שלום
תיאורך ותמונותיך "בועטים" אותי אחורה 14 שנים לאחור עת מרכז אמריקה היתה דלילה בישראלים וחויית המפגש של המקומיים עם "החבר של ישו" היתה ראשונית לאורך כל הדרך,עצה לקראת גאוטמלה, שמור היטב היטב על האופנוע ושאר הציוד הם יכולים להעלם בשניה.תהנה
מוטי
נ.ב עשית החלטה נבונה לגביי יוקטן איסלה מוחרס וקנקון הם לא מקומות לגברים נשואים…
תגובה מאת יהודהה רביב ביום 12 אוג 2009 בשעה 21:44
הי יוני,בוקר טוב,,,
אם איני טועה אתה צריך להכיר את יונתן ואלד,,, ד"ש ממנו,,, שוב כל הכבוד,, simply speechless,,, אני מוסיף לך לינק לאתר שאתה בטח מכיר,,, אבל לא יכול להתאפק,,, בהצלחה ובזהירות.. יהודה http://www.buenosaires-caracas.com.ar/
תגובה מאת יקיס קדרון ביום 26 אוג 2009 בשעה 12:31
בעיניים נוצצות ובגרון משונק מהתרגשות, קראתי בקול את תאור חווית האופנוע שלך באוזני בני הבית המרותקים. הכל אמיתי כל כך, עמוק ורגיש. זוגתי לורי, אשר גילתה את ריקוד האופנוע רק לפני שנים ספורות אינה מוותרת בקלות על הטנגו הזה ככל שחולפים להם הסופ"שים. בעתיד הנראה לעין נרקוד גם על פיתולי דרכיהן הנידחות של ארצות רחוקות…
המשך דרך מוצלח ובטוח וחיבוק,
יקיס
תגובה מאת יוסי מאי ביום 03 ספט 2009 בשעה 16:00
הי יוני
ממשיך להיות מעניין, מסקרן ומגרה!!!!
Sigue disfrutando
y cuidate!!!