הרפתקה דוט קום

27 בפברואר 2011 זאק, מחמם מנוע: אוֹז נגד כיוון השעון

תענוג לארח שוב את זאק, המֶייט שלנו באוסטרליה היוצא לממש חלום. תודו: כולנו הולכים ליהנות!

עברה כמעט שנה מאז שנפלה החלטה. יותר נכון יהיה לומר, עד שנפל האסימון.
אחרי הטיול לטסמניה, ידעתי שהגיע הזמן לטיול שחלמתי עליו כל כך הרבה זמן. יש לי את האופנוע המתאים, רוב הציוד כבר ברשותי ואת הזמן קיוויתי שאוכל להשיג עם שכנועים קלים.
להקיף את אוסטרליה, היבשת המדהימה הזו שגודלה כמעט כשל ארצות הברית ואורך חופיה כ – 36,000 ק"מ, עם גיאוגרפיה ייחודית ובעלי חיים יחודיים אפילו יותר.
התחלתי לקרוא. הרבה.
הרשת מלאה במידע מרוכבים שעשו את ההקפה ומדהים לראות כמה כל טיול שונה למרות שהמסלולים דיי זהים.
התחלתי להסתכל במפות. החלטתי על מסלול שיהיה כולו במקומות שלא הייתי בהם עדיין. מסיבה זו, ירד החוף המזרחי שאותו כבר ראיתי אינספור פעמים בין עם ברכב או ברכיבה. מאותה סיבה, לא ארכב בחופי מדינת Victoria – שבבירתה Melbourne  גרתי שנה והספקתי לטייל לאורכה ולרוחבה.
החלטתי לצאת מסידני צפון מערבה – ההחלטה להקיף את האי נגד כיוון השעון נראתה לי הכי הגיונית. תאריך היציאה יהיה בסוף הקיץ, מה שאומר שרוב הרכיבה אמורה להיות במז"ג אוויר נוח יחסית. כמו כן, בעונה זו משטר הרוחות באוסטרליה הוא נגד כיוון השעון, מה שאומר; רוח גבית רוב הדרך…

DSCF0603.JPG

בסיבוב האחרון, ליד המעבורת המקשרת בין מלבורן לטסמניה

Round.OZ.jpg

מסידני כאמור, התכנון הוא לרכוב צפון מערב לכיוון ה outback- האיזור האדום וה(כמעט) בלתי מיושב. לעבור בכבישים צדדיים ושבילי עפר ולא בכבישים ראשיים.
שם, ב- outback, פוגשים את אוסטרליה האמיתית, את החקלאים ורועי הצאן, הכורים ואנשים שפשוט החליטו (לפעמים מחוסר ברירה) שהכי רחוק זה הכי שווה.
הרכיבה צפון מערבה תוביל אותי לחצר האחורית של מדינות New South Wales  ו – Queensland – חצר שזכתה לפני כחודש בשטפונות הרסניים – מה שאומר, שכל מסלול שאבחר ולא יהיה על כבישים ראשיים יכול להיסתיים באחורה פנה. (מזל שצינורות המידע על מצב הכבישים, פועל כאן מצוין וכל מה שצריך, זה להרים טלפון או לגלוש לאתר הנכון – http://www.outback-australia-travel-secrets.com/outback_information.html
אחרי שאגיע ל Mt. Isa – אמשיך לרכוב מערבה ואז שוב צפונה ב – Northern Territory עד ל Darwin.
משם מערבה למערב אוסטרליה ורכיבה דרומה לאורך כל החוף המערבי  ואחריו החוף הדרומי עד ל – Adelaide. מ Adelaide – לחזור שוב לכיוון המדבר ולשוב לסידני דרך Broken Hill.
בסה"כ כ 15,000 ק"מ – כשעומדים לרשותי 60 יום. בחישוב מהיר – 50 ימי רכיבה של כ – 300 ק"מ ביום ועשרה ימי מנוחה, שיוקדשו למקומות בהם ארצה לשהות יותר מלילה, שלא לשכוח טיפול לאופנוע וגם החלפת צמיגים בדרך. 300 ק"מ ביום נראים לי מעט מדיי, מה שאומר שכנראה יהיו לי כמה ימים נוספים למנוחה.

עוד כ-5 שבועות ליציאה לדרך:)

להתראות בהמשך

צחי

ערך (קלילוֹת) – יוני. כל הזכויות לסיפור ולצילומים שמורות C לצחי

מאת: יוני   ·   קטגוריות: אופנועים and הרפתקאות and יוני בן שלום     הדפס פוסט

יש 4 תגובות על הפוסט “זאק, מחמם מנוע: אוֹז נגד כיוון השעון”

  1. תגובה מאת ארז הוברמן ביום 27 פבר 2011 בשעה 11:22

    כל מה שאני יכול לאחל זה – בהצלחה!
    טיילתי באוסטרליה לפני 13 שנה באוטובוסים (החלק של האופנוע היה לפני-כן – בניו-זילנד).
    רק כדי לקבל קנה מידה – הנסיעה מ-Mt. Isa לדרווין, לקחה כ-24 שעות ברוטו (עם כ-2-3 עצירות בדרך). האוטובוס יצא מ-Mt. Isa ב-10 בבוקר, ובערך ב-7-8 בערב הגיע ל-Three ways (הנק' במפה בה הקו הכחול פונה צפונה, במכרז הטריטוריה הצפונית). במשך כל אותן שעות, הנוף היה סטאטי לחלוטין – מישור מדברי אין-סופי, מנוקד בשיחים קטנים, עצים לעיתים נדירות וערוצים יבשים פה ושם.
    צחי, אם תצלח את זה – אוריד בפניך את הכובע!

  2. תגובה מאת צחי ביום 01 מרץ 2011 בשעה 1:54

    תודה ארז.

    אני (חושב שאני) מוכן לרכיבות ארוכות בשממה (ויהיו הרבה כאלו, לא רק במסלול שציינת)
    האמת – נראה לי יותר נורא לעשות את זה בנסיעה, סגור באוטובוס…

    תכין את הכובע 🙂

  3. תגובה מאת lilach nagle ביום 04 מרץ 2011 בשעה 1:19

    kapara, you are amazing! everyhthing you wrote is super professional,very good details,loved the photo of you and the map as well! you are going to leave many people jelous!
    i wish you a great trip!i cant think of anything more exciting and satisfying and adventuroud to do than this!
    well done, you are a king!
    speak soon love lilach

  4. תגובה מאת Hasit Vered Blaa ביום 08 מרץ 2011 בשעה 22:55

    וואווווווווו…
    נשמע מהמם!!! כל הכבוד, יישר כח.
    מחכה כבר לשמוע חוויות.
    נשיקות.
    חסית