הרפתקה דוט קום

5 ביוני 2010 אל הנילוס ועמק המלכים 1995

אילן ויקיס במצרים

בשנת 1995 ערכו יקיס קדרון ואילן מולכו סיבוב בן 4000 ק"מ ועשרה ימים, מפתח בתיהם בגוש דן, לתוך מצרים. ירדו רכובים לאורך נהר הנילוס, עד לחלקו הדורמי עם שכיות הארכיאולוגיים. אלה היו ימים אחרים. המצלמה הדיגיטלית היתה חפץ לבעלי קשרים עם העתיד.

00220017_2.JPG

אילן מולכו

רכיבות מהסוג הזה לא היו נפוצות בשנים ההן. ואפשר לומר שהם היו בין הראשונים שהראו כיוון. אז, לפני חמש עשרה שנים, הם הגיעו אל כל האוצרות העתיקים רכובים על גבי אופנועים, וכמו דגיגים קטנים חמקו מכל אותם גינונים השמורים למי שמגיע בכלי רכב ענקיים כמו אוטובוסים. שם בדרך כלל כל עצירה היא סיפור ואי אפשר להתעלם מנוכחות התייר הזר. עם כלי רכב צנוע ממש, איש לא עצר אותם, פרט לילדים סקרנים, מוכרי משקאות וסוחרי מזכרות.

00270012.JPG

00220027.JPG

לפני כחודשיים הפליגו אילן ודליה מולכו – בספינה, לאורך הנילוס ועמק המלכים במצרים. אילן התרשם מאד מהשינוי שחל בנגישות אל קברי המלכים ואל המקדשים ההיסטוריים. לדברי אילן, הכל שם כיום מחושמל, ממוחשב ומאובטח ולכל אתר יש לרכוש כרטיסים ולעמוד בתור בתוך אולמות מפוארים וממוזגים, בהם מפשיטים אותך ובודקים כל חמוק בגופך.

עם אילן ויקיס חלקתי כעבור חמש שנים בשנת 2000, מסע רכוב למצרים המערבית לתוך הסהרה. יקיס- צלם מקצועי שממשיך ביצירה הייחודית שלו ואילן מעצב גרפי מוערך, נגועים עדיין בחיידק ההרפתקה ומדי פעם אני מקבל טעימות מעלילותיהם.

01030012.JPG

מכאן אוסף תמונות שחלקן נסרק מתוך פרינטים. אלה הכוללים בפינה צריבת תאריך, צולמו על ידי אילן ואלה שלא צויין  בשוליהם תאריך, צולמו על ידי יקיס. תיהנו.
00300020.JPG

מאת: יוני   ·   קטגוריות: אופנועים and הרפתקאות and יוני בן שלום     הדפס פוסט

יש 6 תגובות על הפוסט “אל הנילוס ועמק המלכים 1995”

  1. תגובה מאת בן שמיר ביום 06 יונ 2010 בשעה 11:33

    יוני,
    האם אילן רוכב על Honda 650 xrl 1993?
    יש לי את אותו האופנוע (עדיין, ומאוד שמור) ועשיתי איתו את בא'אה קליפורניה ב–94

  2. תגובה מאת azriela eini ביום 06 יונ 2010 בשעה 12:55

    תמונות נפלאות סוף שלנו עונדת את התליון של חיפושית המזל מאבן רווזקווארץ ורדרדה , שהבאת לי במתנה מהמסע אופנועים הזה, לי באופן אישי חסרות קצת תמונות של בלונדיניות אנרגטייות ברקע!, עניין של הומור וטעם!

  3. תגובה מאת בן שמיר ביום 12 יונ 2010 בשעה 12:58

    יוני,

    סוכנות אופנועי ה–BMW בסן–רפאל, קליפורניה (מוטו–מארין) פשטה את הרגל היום עקב המיתון הכבד ששורר כאן בקליפורניה.

  4. תגובה מאת יוסי דורפמן ביום 12 יונ 2010 בשעה 19:44

    יעקיס ואני חברים מילדות.חווינו ביחד הרפתקאות רבות מספור.הראש היה טוב.
    יעקיס המשיך במסעותיו רכוב ע"ג אופנוע.אני שיניתי כיוון,הפלגות חובקות
    עולם עם יאכטה.במסגרת משט red-med הגעתי למקדשים המדהימים הללו בדרום
    מיצריים.
    תגובתי היא פרץ של זכרונות ששטפו אותי.יוסי המכונה "דג-מלוח".

  5. תגובה מאת sason ביום 20 יונ 2010 בשעה 21:34

    Hola yoni,gracias por su molestia a mantener este blog,sera posible publisar otra ves esta pagina con los libros?

  6. תגובה מאת ישראל ביום 15 יול 2010 בשעה 8:41

    קינאתי לך אילן